Polymerkemist

Carmeda AB söker en engagerad och målinriktad disputerad polymerkemist.

Carmeda är verksamt inom området biomaterial för medicintekniska produkter.
Carmeda är ett helägt dotterbolag till W. L. Gore & Associates, Inc. Företaget har 30-talet medarbetare i Upplands Väsby norr om Stockholm. Verksamhetens fokus ligger på forskning, utveckling och tillverkning av biokompatibla ytbeläggningar främst avseende för blodkontakt. Carmeda är certifierat enligt ISO-13485.

Till vårt verksamhetsområde FoU söker vi nu en disputerad och engagerad medarbetare med specialisering inom polymerkemi. Vi ser gärna att du har ett par års arbetslivserfarenhet med fördel inom utvecklingsprojekt. Du är genuint intresserad av laborativt arbete och nyfiken på att tillämpa dina kunskaper inom polymerkemi på medicintekniska produkter. Dina arbetsuppgifter är direkt kopplade till att lösa tekniska problem, som grundas i ett patientbehov, med hjälp av målriktade och iterativa processer. Du ska vara van att dokumentera ditt arbete löpande samt kunna sammanställa rapporter och ge presentationer på engelska. Det är ett krav att du har erfarenhet och goda kunskaper av utveckling av funktionella ytor, förståelse av polymera interaktioner samt analys av ytor.

Carmedas företagskultur ställer höga krav på sina medarbetare vilket innebär att du ska kunna jobba självständigt samt vara mycket bekväm med att jobba i team. Det är ett krav att du behärskar engelska mycket väl i både tal och i skrift.

Tjänsten är en fast anställning med tillträde i augusti 2017 eller tidigare.

Inkomna CV och personliga brev bearbetas från och med första ansökningsdagen.

Mer information om Carmeda hittar du på www.carmeda.com


För frågor kontaktas:

Per Antoni, Verksamhetsledare (närmaste chef) FoU: 08-505 512 30

Eva Koch, lokalt fackombud (NF): 08-505 512 80

 

Ansökningshandlingar är välkomna till jobb@carmeda.se senast den 3:e maj 2017. Ange ordet ”polymerkemist” i ämnesraden när du skickar in din ansökan.